Een scheiding betekent: ‘Stoppen als partners, doorgaan als ouders’. ScheidingsWIJS helpt kinderen en hun ouders tijdens een scheiding door hen te leren omgaan met hun gevoelens. Kinderen en ouders hervinden hun veerkracht en respect voor elkaar. Een positieve ontwikkeling voor je kind, dat zich graag vrij voelt en ‘kind’ wil zijn.

Met ScheidingsWIJS sta je er als ouder en kind niet alleen voor. We hebben een luisterend oor en betrouwbare kennis. Bij ScheidingsWIJS kun je terecht met al je vragen en emoties. Bovendien zijn we er ook voor professionals, om onze expertise te delen en te zorgen voor een krachtige gesprekspartner voor ouder en kind.

E-ZINE SCHEIDINGSWIJS

Elke maand waardevolle tips over scheiden en kinderen in je mailbox.

Zowel in ons vak als in onze directe omgeving hebben wij te maken met scheidingen. Een scheiding is voor iedereen een ingrijpende gebeurtenis. In moeilijke tijden is het van groot belang dat je je zorgen en emoties kan delen en dat je je gehoord voelt. Maar vaak lijken ouders, kinderen en de betrokken professionals juist ver van elkaar verwijderd. In plaats van steun en samenwerking is er dan juist die ongewenste eenzaamheid en het gevoel van onbegrip en schaamte.
Dat raakt ons, vooral omdat het niet zo hoeft te zijn. Wij willen een verandering teweegbrengen. Door ouders en kinderen te helpen begrijpen en verwerken en door professionals sterk te maken in het bieden van steun en advies. Samen op weg naar inzicht en een nieuw perspectief.

Karin Schutler

Ontwikkelings-
psycholoog

Karin is een enthousiaste en betrokken ontwikkelingspsycholoog. Zij werkt samen met het kind en betrekt de ouder zoveel mogelijk bij het proces. Haar open houding zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Bij een scheiding is het belangrijk dat het kind een plek heeft waar hij/zijangst en onzekerheid kan laten zien. Waar ze begrip kunnen krijgen voor de verwarrende loyaliteitsgevoelens naar beide ouders.  Met de juiste begeleiding vinden kinderen hun kracht weer terug. Het kind krijgt zo meer inzicht in eigen gedrag, gevoelens en kwaliteiten. Karin maakt daarbij gebruik van verschillende methodieken: gesprek, spel, beweging en creativiteit.

06 - 20434163

karin@scheidingswijs.com

 

 

Trudy Top

Orthopedagoog /
GEDRAGSTHERAPEUT I.O

Trudy is een energieke en motiverende orthopedagoog en psycholoog. Ze communiceert duidelijk en direct, zowel met ouders als met kinderen. Ze houdt van een directieve aanpak van ‘problemen’ om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de hinder in het dagelijks leven. Trudy neemt de tijd om echt te luisteren naar jouw verhaal en situatie. Zij zoekt naar de oorzaak van de pijn of het verdriet om vervolgens samen met jou tot een goede aanpak te komen. Die aanpak verschilt per situatie en afhankelijk van de vraag en behoefte. Zo kan het soms na enkele gesprekken al verlichting geven en soms vergt het meerdere gesprekken, en opdrachten die leiden tot meer inzichten en verandering.

06 - 29066011

trudy@scheidingswijs.com

Annika Wunderwald

Trainer /
relatietherapeut

Annika werkt al jaren als communicatietrainer en gezinscoach. Ze heeft veel trainingen voor beroepskrachten verzorgd op het gebied van gespreksvoering en veiligheid van kinderen. Zij heeft ruime ervaring met het op maat ontwerpen van trainingen en workshops en het implementeren van protocollen. 

Als EFT-relatietherapeut helpt Annika ouders om met elkaar te communiceren; over zichzelf en over de kinderen. Voor ouders is het vaak heel moeilijk om de dynamiek van ruzie en stiltes te doorbreken. Met Emotionally Focused Therapy is het mogelijk om deze patronen te veranderen.

 

06 - 45442543

annika@scheidingswijs.com


MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie ontvangen over ons aanbod? Of wil je een vraag stellen? Vul dan dit formulier in.

Je kunt ook persoonlijk contact opnemen. Bel dan met Trudy Top:

06 29 066 011