Maak jij je zorgen over je kind?

  • Vind je het lastig om met je kind over de scheiding te praten?
  • Wil je dat jouw kind zijn of haar gevoel kan uiten?
  • Vraag je je af hoe jouw kind de scheiding beleeft?
  • Vertoont jouw kind ineens ander gedrag?
  • Wil je hulp bij het maken van afspraken over omgang en opvoeding?

Kinderen van gescheiden ouders hebben het vaak niet makkelijk. Rond de scheiding hebben ze meer problemen. Vaak gaan die problemen vanzelf weer over, maar niet altijd. Soms duren conflicten te lang en hebben meer invloed dan je lief is. Dat wil je het liefst voorkomen, maar hoe doe je dat? Je wilt ook niet dat jouw kind het gevoel heeft dat het partij moet kiezen.

Jouw kind ervaart uiteenlopende emoties tijdens en na een scheiding. In eerste instantie kan je kind boos, verdrietig of heel stil zijn. Deze emoties kunnen op langere termijn ook zorgen voor slaap- en leerproblemen. Je kind zoekt naar veiligheid, wil graag dicht bij jou blijven, speelt minder met vriendjes of maakt veel ruzie. Je kind kan heel druk zijn, maar kan zich ook juist terugtrekken. Als ouder kun je soms lastig bepalen of het gedrag van jouw kind hoort bij zijn of haar leeftijdsfase, of dat de (lichte) gedragsproblematiek een gevolg is van de scheiding.

ScheidingsWIJS werkt samen met ouders aan inzicht en perspectief. Wij maken de problemen niet groter dan ze zijn en proberen deze in perspectief te brengen. Wij zijn er om jouw kind te helpen bij het omgaan met gevoelens, zodat hij of zij zich weer gelukkiger en vrijer kan voelen.

ONZE WERKWIJZE

Na een eerste kennismaking met de ouder(s) en het kind wordt er een keuze gemaakt voor een bepaald traject. Zie hieronder ons aanbod. Uiteraard kunnen we ieder aanbod aanpassen aan individuele wensen.

€ 35 (kennismaking)
 

E-ZINE SCHEIDINGSWIJS

Elke maand waardevolle tips over scheiden en kinderen in je mailbox.

Aanbod voor kinderen

Familieopstelling met DUplo poppetjes

Na een scheiding ontstaat er een nieuwe situatie. Om kinderen meer zicht te geven op de veranderingen kan het helpen om de nieuwe 'gezinssituaties' visueel uit te drukken met Duplo poppetjes. In enkele sessies ga ik samen met je kind praten over de veranderingen en op zoek naar hun 'schatkistje' van mooie herinneringen en hun vaardigheden die kunnen helpen als het even moeilijk gaat. Na 3 sessies is er een terugkoppeling en wordt er samen gekeken of er meer nodig is op dat moment.

€ 85 (60 min.)

 

Nu ik… en dan weer samen

Door spelen, tekenen, schrijven en of praten leer je als kind over veranderingen binnen het gezin, de emoties van een scheiding en omgaan met je ouder(s) in deze soms moeilijke situatie. Je krijgt antwoord op de vragen die je hebt, en dat maakt je, bewuster van je eigen positie, sterker. Indien zinvol kunnen andere familieleden betrokken worden bij dit traject.

€ 85 (60 min.)
 

Denk goed – voel je goed

Soms zijn er gewoon teveel problemen. Als je ouders gescheiden zijn, kun je veel last hebben van al dat ‘gedoe’. Samen met een (gezins) - coach ga je in deze training aan de slag met het werkboek ‘Denk goed – voel je goed’ om anders te leren denken (gedachten ordenen), te voelen (emoties benoemen) en anders met je gedrag en de veranderende situaties om te kunnen gaan. 

€ 85 (60 min.)


Meer informatie

Wil je meer informatie ontvangen over ons aanbod? Of wil je een vraag stellen? Vul dan dit formulier in.

Je kunt ook persoonlijk contact opnemen. Bel dan met Trudy Top:
06 - 29 06 60 11